torsdag 2. desember 2010

Tips til bordpynt

I forrige innlegg ga jeg en del tips om hvordan man lager en borddekorasjon, men tenkte at jeg også kunne gi litt bordpynt-tips i samme slengen. Det er jo som oftest tema når man pynter bord. Enten er det dåp, bryllup eller konfirmasjon, eller så er det tema-fest som sommerfest, høstfest etc. Man kan lage mye fint, og det er bare fantasien som stopper deg! :)

Bilder fra bordet jeg dekket i Markus/Sina sin dåp:

Kjøp noen meter med løper. Denne type løper kjøpes metervis i interiørbutikker og fotobutikker. De koster ca. 25 kr pr.meter. Finnes i maange farger! Legg også merke til pinnene i derkorasjonen. Jeg kjøpte noen hvite i en blomsterbutikk (prøv egen-starta butikker), og sprayet de blå med spraymaling kjøpt på Europris. Gjorde dette for å få "dratt" det blå utover i dekorasjonen så det ikke bare ble blått oppi. Hjalp selvfølgelig også på å ta på blått sisal-hår.


Prøv å få pynten til å matche. Her kjøpte jeg søte servietter på Nille som er i samme farge som løperen.

Her er det fra Sina`s dåp. Dåpsservietter, bordkort, rosa løper og perle-dråper.


Dette bordkortet lagde jeg på word. Husker desverre ikke hvordan, men var veldig enkelt! Veldig koselig å kunne lage litt personlige kort med bilde av dåpsbarnet på.

Men du kan også bestille like i en fotobutikk, og får det da på fotopapir. Skriver navnene på selv, og velger ut bildet du ønsker. Denne finnes i flere farger/mønster, og koster fra 6 kr for to kort mener jeg.


Disse skoene lagde jeg ut av stivt, blått papir. Hadde funnet en mal i en hobbybok (som du kan kjøpe eller eventuelt leie på biblioteket). Morsomt og veldig personlig!


For å gjøre kubbelysene litt mer spennende, kjøpte jeg inn silkebånd med barnemotiv. Kjøpes i hobbybutikk og i noen fotobutikker.


Disse perle-dråpene elsker jeg! Bruker de hveer gang jeg dekker bord. De er liksom prikken over i`en. De gjør bordet så fantastisk fint, med den skimrende effekten de gir (kjøpes på Kremmerhuset). I tilegg kan man kjøpe små barne-pynteting som denne barnevognen. Jeg kjøpte en pakke med denne i forskjellige motiver (kjøpt på Gave og Interiørglede, Hamar)


For å gjøre det litt mer spennende der koldtbordmaten skal stå, satte vi opp et "bord" vi har laget selv. Pappa lagde denne for maange år siden, og vi alle har brukt det i våres konfirmasjoner og blir nå brukt i dåp. Det er bare en lang planke + et plankebein på hver side. Spikret sammen helt enkelt, og så legger man hvitt laken over, og hvitt tyll over der igjen (kjøpes i stoffbutikk). Smart løsning!


Ble det igjen blomster når dekorasjonene ble ferdige? Sett resten i en vase og pynt med noen sommerfugler. Enkelt og fint :)


-DEL 2 med inspirasjonsbilder kommer straks!-


2 kommentarer:

 1. Hei =) morro å se at du har blogg =) skulle se etter borddekorasjoner til min andre søn sin dåp, å så klikket jeg tilfeldig på et bilde på google, å så var det deg =) håper du har det fint =)

  hilsen Marita Ølmheim ( Torquey) =)

  SvarSlett
 2. Neimen hei du! :)

  Å, så moro! visste ikke at du hadde fått en sønn til. Gratulerer så mye! :) Håper du fikk noen gode tips? Alt fint med meg, enn med deg?

  Gry :)

  SvarSlett