fredag 3. desember 2010

Inspirasjon: bordpynt

Et bord kan se svært lekkert ut om man planlegger nøye, og bruker god tid på forberedelsene. Det lureste er å velge ut servietter først, og deretter velge ut lys og eventuelt løper for å få alt til å matche bra. Deretter må du huske å ta med serviettene når du skal dra å velge ut blomster ettersom det finnes en del fargetoner på diverse typer. Du kan også lage personlige bordkort. Dra på biblioteket å lån med deg en hobby-bok med mange gode tips, eller let rundt på nettet. Det er såå mye fint man kan lage! :)

(klikk på bildene for å forstørre)

Slik kan et ferdig dåpsbord se ut. Dette var veldig enkelt, tilogmed uten blomster. Jeg personlig syns man burde ha litt friske blomster på et festbord da. Men det er opp til hver enkelt ;)

Dekorasjoner:
Kjøp inn tre-fire like vaser å sett bortover bordet med roser i. Ha litt mellomrom mellom vasene. Pynt med en søt sløyfe rundt.


Er du virkelig kreativ, lag dekorasjoner som er litt utenom det vanlige. Slik som denne runde her. Ha i tillegg blomster spredt i forskjellige stett-glass. Stilig!


Så enkelt kan det også gjøres! Kjøp en cymbidium-orchidè med mange blomster på, kutt de av og legg de oppi stett-glass med vann og steiner i bunn.


Her er en litt mer tradisjonell dekorasjon med hortensia, germini, brudeslør og grønt.


Bordkort:
Disse skoene har jeg faktisk sett på Notabene. Veldig enkelt! Bare skriv navnet på en lapp du selv designer, og heng på skoene. Legg ved siden av, eller på tallerkenen.


Har du tålmodighet og liker å drive med klipping og liming, kan dette være et alternativ.


Dette er en litt søt variant. Her kan du kjøpe inn like t-lysestaker (i det antallet av personer som kommer), og bruk en tusj for å skrive på navnet. Bak kan du brette serviettene, og sett det feks på hver tallerken.

På noen steder på nettet kan man få gravert inn tekst i servietter slik som her. Har du råd, og syns det er verdt det, kjør på! :)


Det bordkortet her er helt nydelig! Den var laget på word, kuttet i riktig str og skrevet navn under. De hadde deretter lamminert de for å få de stive.

Serviett-bretting:

Wow, stilig! Tenk deg den reaksjonen når gjestene kommer å ser at du har laget sko ut av serviettene! Vet desverre ikke hvordan disse lages, men søk på nettet så finner du nok "oppskriften" :)

Love!


Denne var veldig artig! Skjorta er serviett, imens slipset er bordkortet.


Denne er veldig tradisjonell, men fin! Her har de brukt en stor serviett, og en liten oppå. Legg også merke til det søte bordkortet på glasset :)


Utrolig fint å legge bestikk inni servietten, knyte tråd rundt og feste på en liten blomst. Bordkortet er også lagt bak blomsten. Smart!


Dekorere med lys:
Lys gjør så mye med et bord, og her har de faktisk brukt mer lys enn blomster. De har brukt to gerbera i ulik høyde i tynne, høye glassvaser bortover, og latt lysene være dekoren. Har også lagt ett hjerte på hver tallerken. Koselig!


Du kan også dekorere kubbelysene som du selv vil. Her har de festet bånd rundt lyset + en gerbera.


Legge frem sanger:
Har du sanger i selskapet ditt, er det moro å få presentert det skikkelig. Du kan rulle det sammen som her, og knyte tråd rundt. Putt så feks en germini oppå som tar igjen dekorasjonene.


Pynte kake:
Hvor fint var ikke det der?! Ååå, herlig! Om du har en kransekake i ditt selskap, pynt det med cymbidium orchidè! De holder lenge og gjør den kjedelige kaken litt mer spennende.

PS: Ble veldig mye rosa dette. Men skal du ha guttedåp, konfirmasjon, bryllup osv, tenk bare at du må bytte ut de rosa blomstene med feks. hvite, og bruk heller tilbehør som steiner, sisalhår, pinner, pynteting osv som matcher temaet.

Så til Camilla; håper dette hjelper deg litt på veien.
Lykke til! :)


-Alle bildene har jeg funnet på nettet-


1 kommentar:

  1. Flotte dekorasjoner og gode tips, men etterlyser mer info om livet deres i Olso, veldig nysgjerrig :)

    Hilsen Lise på Skøyen!

    SvarSlett