søndag 4. september 2011

Kyllingrull med bacon, krydderost & urtepoteter


I går lagde vi en ny rett vi fant på nettet. Helt utrolig godt! Så må bare dele den med dere :)

 
Du trenger: salat/grønnsaker, 4 kyllingfilleer, små poteter, 2 pk bacon, krydderost, kyllingsaus og krydder (dropp paprika).

Legg kyllingene i en brødpose, å bank de flate med feks kjevle. Ha de så på en fjøl, smør utover kremosten og krydre med basilikum.

Rull de sammen, og legg to remser med bacon rundt pr.kylling. Brun de raskt i en varm panne, og legg de så i en ildfast form. Sett de inn i ovnen på 175 grader, i 15-20 min (ta de ut, skjær i den tykkeste, å sjekk at de ikke er rosa inni. Er de rosa, stek litt til).

 Damp eller kok potetene i 15-20 min. Det skal være motstand i de, så ikke gjennomkok. (lag fire små poteter pr.kyllingrull. Så lager du f.eks fire kyllinger, lag 16 poteter).

Etterpå tar du de ut, og kutter de opp slik. 

Stek potetene i 80 gr. smør (sykt mye smør egentlig! vi ble litt sjokkerte over mengden, så neste gang prøver vi olje).  Krydre de først med salt og pepper, vend de i 7 min, krydre så med timian, basilikum, og estragon. Mengden avgjør du selv, jeg bare kjørte på. Godt med krydder! Vend de enda litt til i dette krydderet. Stikk jevnlig en gaffel igjennom, å avslutt når du kjenner de er ferdige. Pass på så det ikke blir for mye, ikke godt om de blir bløte inni. Lag sausen samtidig med disse.

Å her er resultatet ! Utroolig godt! Kyllingens innhold kan varieres som du vil. Du kan feks ha inni pesto, fetaost eller vanlig ost. Syns kanskje at krydderosten forsvant litt, kjente ikke så mye av smaken, og vi burde også krydret kyllingen utvendig med salt og pepper før vi la på bacon. Da hadde den nok fått mer smak. Men potetene er noe av det beste jeg har smakt noengang! :D

PS: Hva syns dere om mitt nye design? Har lenge hatt lyst til å få en ny mal slik at jeg får vist bildene i større format, å endelig fikk jeg det til! Eneste er at header-bildet er litt skjevt på, men det får så være. Får prøve forbedre det senere. Tips kanskje? Håper dere liker det :)

3 kommentarer:

  1. Hei Gry! :)
    Synes at det nye designet er veldig flott, gjør ingenting med headerbildet er litt skjevt. Ettersom bakgrunnen er så nøytral nå så syns bildene veldig godt.
    Maten så delig ut! Skal prøve denne oppskriften til helga. Synes også det er flott at det kommer masse blogginnlegg om dagen :)

    SvarSlett
  2. Mette:

    Veldig hyggelig at du likte det nye designet :)

    moro! du får si ifra hvordan du liker retten :)

    Må nesten spørre, hvis det ikke gjør noe. Hvor gammel er du og hvor kommer du ifra? Du kommenterer ofte, og det er såå hyggelig! Er ikke mange av de, så de få som kommenterer blir lagt merke til. Så gøy å vite hvem jeg har som lesere. Setter stor pris på dere som skriver :)

    SvarSlett
  3. Ntåh! Syns du fortjener skryt for bloggen din, fordi den er så artig. Jeg er 27 år gammel og er fra Gjøvik.

    SvarSlett